Komisija predstavila radionice za djecu osnovnih škola na Prvoj TV

 
Pomoćnica rukovodioca Sektora kolektivnih investicionih šema i digitalne imovine u Komisiji za tržište kapitala Crne Gore, Sanja Radusinović, gostovala je na Prvoj TV u okviru emisije "60 minuta" kod Nine Bošković. Tokom emisije je predstavljena prva u nizu aktivnosti razvijanja finansijske pismenosti u Crnoj Gori iz oblasti tržišta kapitala - organizovanje radionica za djecu 5, 6 i/ili 7 razreda osnovnog obrazovanja na teritoriji Podgorice. U pitanju su radionice za djecu u trajanju od maksimum 90 minuta, tokom kojih će zaposleni Komisije upoznati najmlađe sa društvenom igrom "Kapital".
 
Radi se o edukativnoj društvenoj igri koja pomaže djeci da uče o tržištu kapitala na interaktivan i zabavan način. Cilj radionice je da se djeca, uz pomoć zaposlenih Komisije, bliže upoznaju sa osnovama tržišta kapitala i razvijanju logičkih, strategijskih i matematičkih vještina.
 
Imajući u vidu da je vladalo veliko interesovanje podgoričkih osnovnih škola za navedene radionice, Komisija je odlučila da umjesto deset organizuje dvanaest radionica, koje će se održati u periodu od 31. 3. do 6. 4. 2023. godine u prostorijama Komisije.